Magiens Tilbakekomst

Til Rural!

Hele kampanjen starter idet to ukjente kommer valsende inn i den ellers fredelige landsbyen Rural. Der blir de merkelig godt mottat av en eldre herre ved navn Shayne. Med litt om og men kommer det fram at disse to fremmede er på utkikk etter noe, et gammelt fort nevnt i sagn og historier, men som ingen egentlig vet om virkelig finnes. De blir fortalt at om de skal ha noen sjanse til å finne det de leter etter, er den eneste som kan vite noe en mann de kaller Tir. Shayne forteller at dette er den beste sporfinneren landsbyen har hatt på lenge. Hvordan finner de så denne Tir? Oppsøk dvergen Baern i huset hans på enden av landsbyen, det er Tirs nærmeste venn og vet kanskje hvor han befinner seg. De takker for seg og går for å finne denne dvergen.

Det er tidlig om morgenen og solen har bare så vidt gløttet over horisonten, men Baern er oppe og styrer med sitt. Utover dagen finner han ut at han må vekke sin adoptivsønn Will, for de må handle noen småting. Baern, som er gammel soldat, spenner alltid på seg øksa før han beveger seg utenfor huset, selv om noen synes dette er unødvendig. Utenfor huset møter de Tir, som har en avtale med Will om at i dag skal Will lære å jakte. Will og Tir drar derfor ut i skogen for å jakte svin. Svinet finner de etter ikke mye leting og Tir legger an buen for det første skuddet, mens Will følger med. Han treffer dyret så vidt og det snur seg og løper mot de. Plutselig, ut av buskene hopper seks korte skapninger, med grønn læraktig hud og korte sverd. Tir har aldri disse vesenene før, men Will vet bedre. Dette er de samme skapningene som angrep gruppen han reiste med for 2 år siden…

Baern går rolig langs gatene i landsbyen da han med ett ser to personer han aldri har sett i byen før. Den ene er på høyde med en vanlig mann, den andre ser ut som et ungt barn. De går målrettet mot ham og han ser idet de kommer nærmere at den høye går kledt i “Solens” farger, mens den andre klart ser ut som en gnom. De hilser på ham og introduserer seg som Brandace og Orryn. De leter etter en herremann ved navnet Tir. Baern er skeptisk, men etter de forklarer seg går han med på å vise dem hvor Tir som oftest jakter, slik at de kan finne ham.

Turen gjennom kratt og skog tar ikke lang tid, men når de begynner å nærme seg lysningen Tir bruker å jakte ved, hører de lyder som minner om kamp. De trekker fram våpenene og hopper inn i en kamp med både goblins og et mannevondt villsvin. Kaldt stål blandes med rødt idet sverd, øks og piler møter kjøtt og bein, og etter en stund ligger det en stillhet over lysningen.

Etter en del overtaling klarer Brandace å få Tir til å lede ham til fortet som ligger ca 2 dagsmarsjer fra Rural. Will har også lyst til å bli med og derfor, blir også Baern med. Og dermed er hele gruppen på vei mot fortet, og mot sin fremtid.

Etter to dagers marsj gjennom skogen, med Orryns fantastiske fløytespill, ser de en lysning i skogen, og gjennom trærne skimter de en massiv mur av stein. Skyene begynner å tette seg og regnet starter å falle. På vei inn til midten av fortet finner Tir en hodeskalle liggende på en steinhylle, cirka på høyde med hodet hans. I det venstre øyet ligger det noe som ser ut som en rød edelsten. Når de undersøker hodeskallen, ser de at det er noen som har tuklet med den, og at det er en eller annen mekanisme festet bak på den. De bestemmer seg for å la den ligge, og heller gå mot fallemmen i midten av fortet.

Tir bestemmer seg for å prøve å snike seg inn via fallemmen, og han tror selv han er rimelig still. Lyden av føtter mot stein derimot, er så høy at den kan høres av alle som ikke er døde.
De bestemmer seg for å bevege seg lenger inn, idet Brandace våger seg inn for å sjekke plassen, faller han gjennom en falsk plate over et hull i gulvet. Han faller ca 4 meter rett net og lander i noe som lukter kloakkvann. Når han ser opp ser han en sverm med rotter. Mens Brandace sliter med å få rottene vekk fra seg, slåss de andre mot goblins over han. Etter hvert klarer de å få drept goblinene og rottene, og nå står de i stillheten mellom steinveggene.

Møtes neste uke!

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.